fbpx

Το 2011 μία ομάδα έμπειρων στεγνοκαθαριστών, με μεράκι και όραμα για τη δουλειά τους, ακολουθώντας το ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει», αποφάσισε να συστήσει το δίκτυο franchise Stegno. Ο Γιάννης Χίνος, διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος ανάπτυξης του δικτύου, παρουσίασε στο Franchise Success την ιστορία, τους στόχους και τα σχέδια της αλυσίδας.

stegno franchiseΠότε και πώς αποφασίσατε να ιδρύσετε το Stegno;

Το 2011 μία ομάδα έμπειρων στεγνοκαθαριστών, με μεράκι και όραμα για τη δουλειά τους, ακολουθώντας το ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει», αποφάσισε να συστήσει έναν δίκτυο 15 καταστημάτων. Με εμπειρία ως επιχειρηματίες και με πολυετή επιτυχή πορεία σε πολυεθνικό δίκτυο στεγνοκαθαριστηρίων, leader στη διεθνή αγορά, δημιούργησαν μία νέα καινοτόμο επιχειρηματική οντότητα, μέσω της οποίας μπορούσαν πλέον να απολαμβάνουν τα οφέλη των οικονομιών κλίμακας, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο δίκτυο, που σήμερα διαθέτει 34 καταστήματα, εκ των οποίων τα 25 έχουν αναπτυχθεί μέσω franchising.

Ποιες ανάγκες της ελληνικής αγοράς ήρθαν να καλύψουν τα Stegno;

Η ελληνική αγορά είχε μάθει να χρησιμοποιεί το καθαριστήριο μόνο για τα ρούχα που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα και είχε απαιτήσεις υψηλής ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Εμείς καταφέραμε να φτάσουμε το στεγνό καθάρισμα σε άριστη ποιότητα. Ωστόσο, η καινοτομία του δικτύου μας είναι ότι καταφέραμε να μεταφέρουμε πολλά ρούχα, που μέχρι τώρα απαιτούσαν στεγνό καθάρισμα, στην επεξεργασία νερού, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας αλλά και ειδικά προϊόντα καθαρισμού. Έτσι, πέτυχαμε να διευρύνουμε το προϊοντικό μείγμα. Επίσης, με την έντιμη σχέση ποιότητας-τιμής των καθαριστηρίων Stegno ο καταναλωτής έχει ένα αποτέλεσμα άψογο το οποίο πολλές φορές κοστίζει λιγότερο από το πλύσιμο στο σπίτι ενώ παράλληλα η φθορά του ρούχου είναι μηδενική.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία των καταστημάτων του  δικτύου Stegno;

Η ποιότητα είναι το άλφα και το ωμέγα. Το δεύτερο είναι το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Το τρίτο είναι η ταχύτητα. Το τέταρτο είναι σίγουρα οι τιμές. Και θα τολμήσω να αναφέρω ως πέμπτο την επικοινωνία με τον πελάτη μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το SMS που φεύγει κατευθείαν στον πελάτη με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των ρούχων, το οποίο τον ενημερώνει ότι τα ρούχα του είναι έτοιμα και μπορεί να έρθει να τα παραλάβει.

stegno franchiseΠοιος ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφασίσατε να αναπτύξετε το Stegno μέσω franchising;

Πάντα πιστεύαμε στη δύναμη του δικτύου, όλοι όσοι συμμετέχουμε μέσα σε αυτό. Πιστεύαμε ότι πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να φέρουν πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι ο καθένας μόνος του. Βλέποντας ικανοποιημένους όλους τους franchisees μας, αποφασίσαμε να εντάξουμε κι άλλους επαγγελματίες στην οικογένειά μας. Βέβαια, δεν επιδιώκουμε την ανάπτυξη για την ανάπτυξη. Κάθε νέος συνεργάτης θα πρέπει να έχει διάθεση να εργαστεί και να μάθει σε βάθος τη δουλειά μας. Πρόκειται για μια επένδυση ζωής, που εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα ένα πολύ καλό εισόδημα.

Μπορεί μια ήδη υπάρχουσα επιχείρηση να ενταχθεί στο δίκτυο franchise Stegno;

Έχει συμβεί πολλές φορές αλλά θα πρέπει να ταιριάξουμε με τον υποψήφιο συνεργάτη μας. Μάλιστα, εφόσον η επιχείρηση διαθέτει αντίστοιχο εξοπλισμό το κόστος της επένδυσης είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Επικοινωνήστε μαζί μας