fbpx

«Στο δίκτυο Stegno είμαστε μια δεμένη ομάδα, μια οικογένεια» τονίζουν τα αδέλφια Καρακασιλιώτη, η Γεωργία και ο Νίκος, franchisees της αλυσίδας στο Νέο Ψυχικό. «Το βασικό όφελός μας είναι ότι αισθανόμαστε ασφάλεια. Την ασφάλεια ενός δικτύου που είναι παρόν στα δύσκολα», μας εξηγούν.

stegno-franchise-katharistirioΠρόκειται για μια διαχρονική επένδυση, που προσφέρει σταθερότητα και σε διδάσκει μία εξειδικευμένη εργασία, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ίδιοι, ενώ με τη βοήθεια των έμπειρων στελεχών του δικτύου αναδεικνύονται τα «δυνατά» σημεία κάθε μέλους της οικογενειακής επιχείρησης, για να μοιραστούν οι αρμοδιότητες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τελικά να εξασφαλιστεί η επιτυχία της επιχείρησης.

Οι δύο franchisees της αλυσίδας καθαριστηρίων Stegno μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της οργάνωσης μίας επιτυχημένης family business.

stegno-franchise-katharistirio1
Ποια ήταν η προηγούμενη επιχειρηματική σας ενασχόληση; Είχατε εμπειρία στον κλάδο;

Γεωργία: Ο κλάδος των καθαριστηρίων ήταν καινούργιος για εμάς και αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι σπουδές μου είναι πάνω στο European Business Administration και έχω δουλέψει κυρίως στη διαχείριση χρηματοοικονομικών πακέτων.

Νίκος: Εγώ εργαζόμουν στις πωλήσεις. Μάλλον ψάχναμε και το σημείο τομής ώστε να έχουμε τον ιδανικό  συνδυασμό για να δημιουργήσουμε τη δική μας family business.

Ποιες ήταν οι ευκαιρίες που εντοπίσατε στον κλάδο των καθαριστηρίων;

Νίκος: Κυρίως η σταθερότητα. Πρόκειται για ένα απαιτητικό κλάδο στον οποίο η επιτυχία στηρίζεται  στην εκπαίδευση και το κτίσιμο σχέσεων. Το γεγονός αυτό τον καθιστά μια διαχρονική επένδυση και όχι μια συγκυριακή ευκαιρία με ημερομηνία λήξης. Με απλά λόγια διδαχθήκαμε μια εξειδικευμένη δουλειά!

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να επιλέξετε το franchising ως μέθοδο συνεργασίας;

Γεωργία: Θεωρούμε πως ήταν μονόδρομος. Σε μια περίοδο γενικότερης οικονομικής ανασφάλειας, οφείλεις να κάνεις συνετές επιλογές. Το franchising, δίνει τη δυνατότητα να εξετάσεις με στοιχεία τα δεδομένα, να έχεις βοήθεια  από επαγγελματίες σε όλα τα στάδια από την επιλογή του σημείου μέχρι την έναρξη λειτουργίας, αλλά και συνεχή υποστήριξη. Όσες γνώσεις και να έχει κάποιος σίγουρα η εμπειρία των ανθρώπων του δικτύου είναι πολύτιμη. Βέβαια επιβάλλεται να γίνει πολύ προσεκτική  τελική επιλογή.

stegno-franchise3-psyxiko
Τι σας έκανε να εμπιστευθείτε τo Stegno ως επιχειρηματική πρόταση και να το ξεχωρίσετε ανάμεσα στα υπόλοιπα brands του κλάδου;

Νίκος: Φυσικά όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Αναζητώντας την επενδυτική πρόταση που θα συνδύαζε διαχρονικότητα, δυνατότητα εξέλιξης, υποστήριξη, εκπαίδευση, συνεχή επιμόρφωση, εμπειρία των στελεχών αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση σε κάθε επίπεδο, η επιλογή franchise του Stegno προέκυψε φυσικά ως η λύση στην εξίσωση! Επίσης τη δουλειά τη γνώριζαν όσο κανένας άλλος, ταίριαζε με τη λογική μας και χωρίς εντυπωσιασμούς και υπερβολές κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας και το σεβασμό μας.

Ποια εκπαίδευση λάβατε κατά την προετοιμασία του καταστήματος αλλά και μετά; Πόσο σας βοήθησε;

Νίκος: Η εταιρεία παρέχει πλήρη εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα. Μας μαθαίνουν ένα επάγγελμα από την αρχή με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, και κυρίως με «on the job training», γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα. Παράλληλα, παρέχεται εκπαίδευση στις τεχνικές πωλήσεων, στη διαχείριση πελατών και στη διερεύνηση των αναγκών τους. Πολύ σημαντική είναι και η εκπαίδευση στην οικονομική διαχείριση του καταστήματος ώστε να αποφεύγονται λάθη, που γίνονται συχνά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η μεταφορά εμπειρίας προς εμάς και η γνώση  που λάβαμε ήταν πολυεπίπεδη και μας βοήθησε να στηρίξουμε την επένδυσή μας από την πρώτη ημέρα.

Ποια είναι τα οφέλη της συνεργασίας σας με τo Stegno; Θα συνιστούσατε την εταιρεία σε έναν υποψήφιο franchisee;

Γεωργία: Ανεπιφύλακτα! Το βασικό όφελός μας είναι ότι αισθανόμαστε ασφάλεια. Την ασφάλεια ενός δικτύου που είναι παρόν στα δύσκολα, που προβλέπει, που έχει ολοκληρωμένο πλάνο marketing αλλά ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις ανάγκες  κάθε μέλους ξεχωριστά και προτείνει customized λύσεις. Που ψάχνει συνεχώς την αγορά ώστε να είμαστε πάντα καινοτόμοι, που δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να εξασφαλίζουμε αναλώσιμα σε επάρκεια και στις καλύτερες τιμές, που παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη, που σκέφτεται και λειτουργεί πολλές φορές πριν από εμάς για εμάς.

Ευνοεί το franchising ως μέθοδος την έναρξη και λειτουργία μιας οικογενειακής επιχείρησης;

Νίκος: Κατ’ αρχήν θεωρούμε ότι η επιλογή του franchising είναι η πλέον ενδεδειγμένη για το «επιχειρείν». Η δομή των περισσοτέρων δικτύων και οι κανόνες λειτουργίας, τους οποίους έχουμε αποδεχτεί, δεν ευνοούν διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις που συχνά οδηγούν σε συγκεχυμένες αποφάσεις με αμφίβολα αποτελέσματα. Μέσω του franchising  επιλέγεις να ακολουθήσεις μια κοινή πορεία οπότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις στους στόχους σου.

Μάθε περισσότερα για την πρόταση franchise του Stegno, εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας